Συστατικά
• 1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο
• 1 μαύρη σοκολάτα
• 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι καυτό νερό, ή καφέ φίλτρου, δυνατό
• (αν δεν επιλέξετε καφέ, τότε προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη)
• 2 και 1 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
• 1 και 1 / 2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 / 4 κ. γλυκού αλάτι
• 1 / 4 φλιτζάνι γάλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποσταγμένο άσπρο ξίδι
Γλάσσο:
• 1/2 λευκή κουβερτούρα
• 5 κουταλιές βούτυρο λευκό
• 2 κουταλιές σιρόπι (κατά προτίμηση απο εσπεριδοειδές γλυκό)
• 1/2 κουταλάκι υγρό απόσταγμα βανίλιας
Οδηγίες
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
2. Βάζετε λαδόκολα σε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι ή το βουτυρώνετε και το αλευρώνετε
3. Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
4. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά.
5. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών
6. Προσθέστε το καυτό νερό (ή τον καφέ) και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό.
7. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στο υδαρές μείγμα σας.
8. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ανακατέψτε μαζί το ξύδι και το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα του κέηκ
9. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι.
10. Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Γλάσσο
1. Λειώνουμε μαζί κουβερτούρα με βούτυρο.
2. Προσθέτουμε το σιρόπι και το απόσταγμα βανίλιας.
3. Γρήγορα γρήγορα απλώνουμε στο κέηκ. Οσο λιγότερο σιρόπι βάλουμε τόσο πιο σφικτό θα είναι το γλάσσο, το οποίο μισοπαγώνει.
Και κάτι ακόμα
Πάνω απο το γλάσσο μπορούμε να ρίξουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας ή τρούφα μαύρης σοκολάτς, για ομορφιά κυρίως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου