Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Υλικά:
• 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας
• 1 κρεμμύδι
• 3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)
• 3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους
• 1 τομάτα (προαιρετικά)
• 1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
• αλάτι

• πιπέρι
• ρίγανη
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Περιγραφή:
-Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες
-Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την τομάτα και τις πιπεριές σε φέτες
-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
-Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύουμε συνεχώς
-Μόλις σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10' περίπου
-Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5'


Η συνταγή αυτή είναι για 3 Μερίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου