Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο σε κατσαρόλα

υλικά
 Ένα κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
 Μία ντομάτα
 Δύο μέτριες πατάτες
 Ένα μεγάλο κολοκύθι
 Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
 Τρία μέτρια καρότα
 Μία πιπεριά

 Ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
 Ένα φλιτζανάκι του καφέ ζυμαρικό (αστεράκι, κουσκουσάκι)
 Δύο με τρία λεμόνια
 Μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Οδηγίες

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με ένα λίτρο νερό.
2. Μόλις αρχίζει να βράζει αφαιρούμε τον αφρό.
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά κομμένες στα δύο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τις πατάτες, το κολοκύθι και τα καρότα χοντροκομμένα.
4. Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (προτελευταία θέση).
6. Χτυπάμε στο μούλτι την μουστάρδα, λάδι και λεμόνι (οι ποσότητες κατά βούληση).
7. Μόλις περάσει το εικοσάλεπτο βάζουμε το κοτόπουλο και την πιπεριά σε ταψάκι .
8. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, το περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας, προσθέτουμε και λίγο νερό για να μην μας κολλήσει και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει (περίπου μισή ώρα).
9. Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου τα λαχανικά μας έχουν βράσει.
10. Αφαιρούμε την ντομάτα και το κρεμμύδι.
11. Πολτοποιούμε τα υπόλοιπα λαχανικά ,ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
12. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ζυμαρικό.
13. Περίπου σε 10 λεπτά που θα είναι έτοιμο ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι


μυστικά
 Αν η σούπα είναι πηχτή προσθέστε λίγο νεράκι.
 Στην σούπα βάζω και λίγη καυτερή πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου