Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ


Εύκολη, Γρήγορη χωρίς να χρειάζεται να βράσετε τη σάλτσα.

Υλικά:
• ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
• 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φακελάκι μαγιά
• 1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1/2 κούπας νερό

• 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ


• ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
• 1 κούπα passata ντομάτα (πολτός ντοματας σε κονσέρβα)
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

• Για το "γαρνίρισμα":
• 15 φέτες gouda
• 15 φέτες πάριζα
• 10 φέτες μπέικον
• 1 κοσνέρβα μανιτάρια
• 1 μικρή πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 500 γρ. τριμμένο gouda

Περιγραφή:
Ετοιμάστε πρώτα τη Ζύμη:

Ζεσταίνουμε το νερό και το ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα εβαπορέ. Εκεί διαλύουμε τη μαγιά.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
Γίνεται ζύμη μαλακή και η ποσότητα αρκεί για να καλύψει τη λαμαρίνα του φούρνου.
Την πλάθουμε να γίνει λεπτή, στο μέγεθος της λαμαρίνας. Την τοποθετούμε στη λαμαρίνα.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και απλώνουμε το μίγμα επάνω στη ζύμη.

Απώνουμε πάνω απο τη σάλτσα τα υπόλοιπα υλικά ξεκινώντας απο μια στρώση φέτες gouda, συνεχίζουμε με μια στρώση φέτες πάριζα, τις φέτες μπέικον, τα μανιτάρια, την πιπεριά ή ό, τι άλλο επιθυμείτε εσείς να προσθέσετε και τέλος το τριμμένο gouda.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

!!!!!!
Προκειμένου να φουσκώσει η ζύμη και να είναι πιο αφράτη, μπορούμε πρίν την πλάσουμε να την αφήσουμε για 30' σκεπάσμένη με πετσέτα.


Η συνταγή αυτή είναι για 10 Άτομα
Χρόνος: 01:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου