ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ (ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ) ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
CHRISTMAS CHOCOLATE FUDGE
ΥΛΙΚΑ
900 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 κουτάλια της σούπας (ανάλατο) βούτυρο
1 μικρή πρέζα αλάτι (1/8 κουτ. του γλυκού)
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
340 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή οποιοδήποτε αρωματικό βανίλιας
340 γραμμάρια σοκολάτα (μαγειρικής / κουβερτούρα) ψιλοκομμένη
425 γραμμάρια μάρσμαλωους (MARSHMALLOWS) - θα τα βρείτε σε πολλά ενημερωμένα supermarket (όπως το ΑΒ) στα ράφια με τα γλυκίσματα και τις καραμέλες.
-Βουτυρώνετε ένα (τετράγωνο) ταψί
-Σε μια κατσαρόλα αναμίξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και σε μέτρια φωτιά αφήστε το μείγμα να βράσει για 6-7 λεπτά (ανακατεύοντας συνεχώς).
-Τοποθετήστε τα κομματάκια της τρούφας, τα κομμάτια της κουβερτούρας και τα μάρσμάλωους σε ένα μεγάλο μπολ.
-Χύστε το ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα υλικά και ανακατέψτε δυνατά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα απλώστε το.
-Αφήστε το μείγμα να "ξεκουραστεί" για 3 ώρες και μετά βάλτε το στο ψυγείο.
-Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και...απολαύστε το !!!
πηγή http://xmas-at-dkschool.blogspot.com/2010/11/blog-post_8296.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου