Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Καζαν-Ντιπι

Υλικά
- 5 κούπες φρέσκο γάλα με όλα του τα λιπαρά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά βούτυρο πρόβειο
- 1 κούπα αλεύρι μαλακό
- 2 κουταλιές corn flour
- 6-7 βανίλιες
- Κανέλλα

Εκτέλεση

- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ανικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια ζάχαρη, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και το βγάζουμε από το φούρνο.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το corn flour και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά και ανακατεύουμε συνέχεια με απαλές κινήσεις. προσέχοντας να μην κολλήσει.
- Περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό το πολύ σε χαμηλή φωτιά.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο αντικολλητικό σκεύος που έχουμε την καραμελωμένη ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά το πολύ
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε με το σκεύος σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφού πλέον έχει κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά το καζάν ντιμπί από το σκεύος και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου