Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Λικέρ ροδιού


κόκκινο και Χριστουγεννιάτικο


Συστατικά
• 1 κιλό σπόροι ροδιού (ζυγισμένοι και καθαρισμένοι από 8-10 ρόδια)
• 800-1000 γρ. ζάχαρη
• 800 ml τσίπουρο
• 1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Οδηγίες

1. Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
2. Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου