Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τρικ & μυστικά..



Για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αβγά χωρίς να τα σπάτε, τα βουτάτε σε νερό. Αν επιπλέουν, πετάξτε τα αμέσως.


Aν θέλετε να ξεχωρίζετε τα βρασμένα από τα ωμά αβγά, τα γυρίζετε σαν τη σβούρα. Τα βρασμένα θα γυρίσουν πολλές φορές, ενώ τα άβραστα θα κάνουν 2-3 γύρους.
Για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σας, κόβετε μια ντομάτα και τρίβετε τα χέρια σας με αυτή και ούτε εσείς θα πιστεύετε ότι είχατε πιάσει σκόρδο.



Αφήνετε τα αβγά έξω από το ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν τα βράσετε ή τα χτυπήσετε αβγολέμονο.

Όταν βράζετε μακαρόνια, προσθέτετε λίγο λάδι, εκτός από το αλάτι, για να μην κολλάνε, καθώς και για να μη φουσκώνουν στην κατσαρόλα.


Για να ξεφλουδίζουν ευκολότερα οι ντομάτες, τις ξύνετε με ένα μαχαίρι με φορά από τον αφαλό προς το κοτσάνι. Ή τις βουτάτε σε βραστό νερό για λίγο και αμέσως μετά σε παγωμένο.




Έπειτα από κάθε μαγείρεμα που δημιούργησε έντονη μυρωδιά βάζετε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς να καεί λίγο στο σβηστό μάτι της κουζίνας.


Για πραγματικά σπυρωτό ρύζι, ρίξτε στο νερό όπου βράζει το ρύζι μία κουταλιά ξίδι. Οι κόκκοι δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου