και αποτελούσε ένα από τα καλλίτερα φαγητά των
ψαράδων της
Κέρκυρας.
Σκορπίνα - Scorpaen
|
Υλικά
1 ½ κιλό σκορπιοί
1 ½ κούπα λάδι
1 μεγάλο λεμόνι
5 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτα
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
Αλάτι
Εκτέλεση
. Καθαρίζουμε τους σκορπιούς και τους περιχύνουμε με το λεμόνι.
Τους αφήνουμε να αρωματιστούν και να τραβήξουν γύρω στο δεκάλεπτο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Αμέσως μετά βάζουμε το πελτέ που τον έχουμε διαλύσει σε μια κούπα βραστό νερό και το ......ανακατεύουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τους σκορπιούς στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι και λίγο από το λεμόνι που ......τους περιχύσαμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε να είναι. Ανακατεύουμε το μείγμα ......και κλείνουμε το καπάκι να βράσει. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά μέχρι να ......σφίξει.
Τους αφήνουμε να αρωματιστούν και να τραβήξουν γύρω στο δεκάλεπτο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Αμέσως μετά βάζουμε το πελτέ που τον έχουμε διαλύσει σε μια κούπα βραστό νερό και το ......ανακατεύουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τους σκορπιούς στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι και λίγο από το λεμόνι που ......τους περιχύσαμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε να είναι. Ανακατεύουμε το μείγμα ......και κλείνουμε το καπάκι να βράσει. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά μέχρι να ......σφίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου