Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

γιαουρτόγλυκο

Υλικά


• 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
• 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (να μη γίνουν σκόνη!)
• 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 λεμόνι (ξύσμα)

• 3 φύλλα ζελατίνας
• 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
• 3 κ.σ. μέλι
• Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10΄ σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
4. Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.


• Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου