Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό με σέλινο .

χριστουγεννιάτικη συνταγή .
Υλικά

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
500 γρ. σέλινο
500 γρ. σέλαρ
1 σελινόριζα
λάδι αλάτι πιπέρι
2 αβγά




χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σωτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ανάλογο νερό για να βράσει, περίπου 2 κούπες. Το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, το σέλαρ και τη σελινόριζα, αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
Τα ζεματάμε για 5 λεπτά, να φύγει η αψάδα τους.
Οταν το κρέας έχει μισοβράσει τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Από αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε ξανά το φαγητό.
Οταν βράσουν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

? - Εγω βαζω και λιγο κορν φλαυορ στο αυγολεμονο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου