Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μελιτζανοσαλατα.


Υλικά:
Μείτζάνες φλάσκες: 4 μέτριες, αν βρείτε λευκές
Σκόρδο: 1 σκελίδα
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
Σουσάμι: 3 κουταλιές
Λευκό ξύδι μπαλσάμικο: 1 κουταλιά 

Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: λίγο, περίπου από μισό λεμόνι
Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά: λίγη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: λίγο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Ελαιόλαδο: όσο θέλετε για γαρνιτούρα

Οδηγίες:
1. Ψήνετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Δεν πειράζει να καψαλιστούν ελαφρά εξωτερικά, γιατί έτσι θα πάρουν οι μελιτζάνες ωραίο καπνιστό άρωμα.
2. Κόβετε κατά μήκος τη φλούδα και αδειάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες. Τη ραντίζετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και την βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει.
3. Όταν θα έχει στραγγίσει αρκετά την βάζετε σε μπολ. Στο μπλέντερ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το ξύδι, το σουσάμι και αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την ψίχα και ανακατεύετε καλά.
4. Γαρνίρετε με την πιπεριά, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου