1 κιλό κιμάς
1 φλινζάνι του καφέ ρύζι
1 ματσάκι δυιόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 αύγό
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι,μαυροπίπερο
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
Για τήν κρέμα
5 αυγά
1 κιλό γάλα
Αλάτι ,πιπέρι
Λίγος δυόσμος
Ανακατέυουμε σε λεκανίτσα τον κιμά , με το κρεμμύδι ψιλοκμένο, το μαϊδανό , το διόσμο , το αύγό , αλάτι , πιπέρι , τα ζυμώνουμε πολύ καλά . και τα πλάθουμε σε σχήμα σουβλίτσας (σαν μεγάλα σουτζουκάκια πλακουτσωτά).
Τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου .σκορπάμε το ρύζι στο ταψί . Καίμε μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και περιχύνουμε τις σουβλίτσες . προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
Όταν τελειώσει το νερό και ¨εχουν βράσει οι σουβλίτσες , ¨ετοιμάζουμε την κρέμα : Xτυπάμε καλά τα αύγα , προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα , το αλάτι , το πιπέρι και το δυόσμο . Με αύτή την κρέμα περιχύνουμε τις σουβλίτσες και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10΄ λεπτά για να πιάσει κρούστα ροδόξανθη.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου