ΥΛΙΚΑ
-4 μέτριες (ή άλλα μεγαλούτσικα ψάρια, όπως λαβράκια, σκάροι, λυθρίνια)) Τσιπούρες-2 ξερά (σε ροδέλες) Κρεμμύδια-μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο ή Θυμάρι
-λίγη Ρίγανη-2 (κομμένα σε λεπτές φέτες) Λεμόνια-Αλάτι-Πιπέρι-Λαδόκολλα-ελάχιστο Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια, αφαιρώντας προσεκτικά τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια τους. Αλατίστε τα και αφήστε τα να σταγγίξουν.
2. Αλατοπιπερώστε καλά τα ψάρια, αλείψτε τα με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τα μέσα έξω με το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και τη ρίγανη.
3. Κόψτε το λαδόχαρτο σε 4 μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε στη μέση τα ψάρια. Γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιών και τις ροδέλες κρεμμυδιών από πάνω και κλείστε το κάθε χαρτί σαν πακέτο, τυλίγοντας μέσα τα ψάρια.
4. Τοποθετήστε τα πακέτα σ' ένα ταψί και ψήστε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια μέσα στα πακέτα για να τα ανοίξουν μόνοι τους οι συνδαιτυμόνες σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου