Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αρνάκι με μαύρα φασόλια (Καυτερό)

Αρνάκι με μαύρα φασόλια (Καυτερό)*

Συστατικά
3 μεγάλες νοτμάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο σε δυο μπολ
6 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
750 γρ αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
2 (κ.σ chili σε σκόνη)*
1 κ.σ ξερό κόλιαντρο
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κουτάκια τοματάκια κονσέρβα
1 κ.σ κέτσαπ
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια κονσέρβα στραγγισμένα
Μια πρέζα ξερό δυόσμο
Για το σερβίρισμα: Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγη κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια


Τρόπος μαγειρέματος
 1
Βάλε τις ντομάτες σε σκεύος με τη  μισή ποσότητα ελαιόλαδο να ψηθούν στο γκριλ. Γύρισέ τες περιοδικά
 2
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κρέας, το chili και το κόλινατρο και νακάτεψε για 5 λέπτα
 3
Πρόσθεσε τις ψητές ντομάτες, τον ζωμό, την κονσέρβα ντομάτας και την κέτσαπ. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία ανκατεύοντας περιοδικά για μισή ώρα περίπου
 4
Πρόσθεσε τα φασόλια, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι
 5
Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και ανακάτευε να μην κολλήσει το φαγητό
 6
Σέρβιρε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγη κρέμα γάλακτος. Πασπάλισε με λίγους κουκουναρόσπορους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου