Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τηγανιά με πιπεριές

Υλικά

1/2 κιλό τηγανιά χοιρινή
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λίγο πιπέρι κόκκινο
μπάχαρι


1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια μικρά - μετρια
 
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε ενα τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε τις πιπεριες μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν. Προσθετουμε τα κομματια της τηγανιας και γυρναμε μεχρι να ασπρισει απο ολες τις πλευρές. Ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε 3-4 λεπτα να εξατμιστεί το αλκοολ.
Προσθετουμε τα μπαχαρικα και συμπληρωνουμε με νερο να σκεπαζει την τηγανια. Αφηνουμε να πιει το νερο σε μετρια φωτια
Όταν κοντευει να εξαντληθει το νερο ριχνουμε το σκορδο πολτοποιημενο και το χυμο των λεμονιων.
Αφηνουμε μεχρι να μεινει με λιγο ζουμακι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου