Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα


ΥΛΙΚΑ

2 Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες
1 έντερο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα
1 ποτήρι λευκό κρασί

Χυμό λεμονιού (Όσο ξινό το τρώτε)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και το έντερο, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές).

Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά.

Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού πήξει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.
 

ΥΓ.: Για να καθαρίσει καλά το έντερο το σχίζουμε κατά μήκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου